Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kiszonej kapusty z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z kiszonej kapusty nadaje się jako dodatek do każdego mięsa i ryby. Moja surówka została dodatkowo wzbogacona ziołami.

Surówka z kiszonej kapusty z ziołami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z ziołami
Cebulkę obrać i pokroić w kostkę. Zalać oliwą, oprószyć kucharkiem, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut, aby zmiękła. Kapustę drobno posiekać. Dodać do cebuli. Oprószyć cukrem do smaku. Wszystkie składniki surówki dokładnie ze sobą wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z kiszonej kapusty z ziołami
Cebulkę pokroić i wymieszać z oliwą i przyprawami.
Surówka z kiszonej kapusty z ziołami
Kapustę kiszoną drobno posiekać (można odcisnąć sok).
Surówka z kiszonej kapusty z ziołami
Pokrojoną kapustę dodać do cebuli i wymieszac.
Surówka z kiszonej kapusty z ziołami
Dodać do smaku cukier i wszystko razem wymieszać.

Tagi:

zioła kapusta