BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1027]

Surówka z kiszonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty kiszonej jest wspaniałym i smacznym dodatkiem do drugiego dania. Jest lubiana, a do tego szybka w wykonaniu. Dodatkowym atutem jest fakt, że jest bardzo zdrowa.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • Kapusta kiszona 300 g,
  • Marchewka 1 szt . większa,
  • olej 5 łyżek,
  • cukier do smaku,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • kminek kilka ziarenek,
  • cebula 1 szt,
  • Kto lubi pietruszkę zieloną może dodać,

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną pokroić włożyć do miski. Dodać cukier, sól i pieprz do smaku. Do miski z kapustą dodajemy obraną i startą na tarce marchewkę ( drobne oczka ) oraz obraną i drobno posiekaną cebulę. Wlewamy oliwę z oliwek i dodajemy kilka ziarenek kminku.

Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać do drugiego dania do ziemniaczków.