gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Surówka z pekińskiej z dodatkiem kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną surówkę podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Surówka z pekińskiej z dodatkiem kukurydzy

Składniki:

Surówka z pekińskiej z dodatkiem kukurydzy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej z dodatkiem kukurydzy

ETAP 1:

Surówka z pekińskiej z dodatkiem kukurydzy
Poszatkowaną kapustę pekińską przekładamy do miski.

Kapustę drobno siekamy i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Surówka z pekińskiej z dodatkiem kukurydzy
Do kapusty dodajemy pokrojony por, paprykę i pomidor.

Por drobno siekamy, a pomidor i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty.

ETAP 3:

Surówka z pekińskiej z dodatkiem kukurydzy
Na koniec dodajemy kukurydzę, majonez, kwaśną śmietanę i przyprawy.

Następnie do warzyw dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz majonez i kwaśną śmietanę.

Składniki surówki przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Gotową surówkę wykładamy na półmisek.