Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Surówka z kiszonej kapusty i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka bogata w witaminy, idealna na zimowe dni. Pasuje do wszystkiego, jednak szczególnie dobrze komponuje się z rybami.

Surówka z kiszonej kapusty i pora

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty i pora

 

  • 25 dag kiszonej kapusty
  • 1 biała część pora (około 12 cm)
  • 1 małe, twarde jabłko
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty i pora
1. Z obranego, umytego i osuszonego na papierowym ręczniku jabłka usunąć gniazda nasienne i zetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Por wymyć i zetrzeć na tarce lub posiekać na cienkie półplasterki. Posiekaną kapustę dodać do pozostałych składników.

2. Wlać oliwę, wymieszać dokładnie. Doprawić solą i pieprzem według uznania, zamieszać jeszcze raz.

Smacznego!