BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Robi się ja w kilka chwil, a dodatek cukru podkreśla walory smakowe kapusty.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Cebulkę należy obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku (jeśli jest bardzo kwaśna można ją przepłukać pod wodą). Odciśnięta kapustę kiszoną przełożyć na deskę do krojenia i pokroić w drobniejsze kawałki. Następnie należy ją wymieszać z pokrojoną wcześniej cebulką. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzu i szczyptą cukru. Przed podaniem wymieszać z olejem. Surówkę można wzbogacić marchewką startą na tartce warzywnej o średnich oczkach.

Tagi:

kapusta