margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Surówka z kiszonej kapusty 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka surówka do drugiego dania.

Surówka z kiszonej kapusty 1

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty 1

 

  • kiszona kapusta (3/4 litrowego słoika)
  • 1-2 marchewki
  • łyżeczka cukru
  • bazylia, oregano, zioła prowansalskie
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty 1
Kiszoną kapustę po wyjęciu ze słoika odciskamy z nadmiaru wody i jeśli jest taka potrzeba kroimy ją na drobniejsze pasma. Marchew obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach posypujemy łyżeczką cukru. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami np: bazylią, oregano, ziołami prowansalskimi. Dodajemy ok 2-3 łyżek oliwy i dokładnie mieszamy. Smacznego.

Tagi:

zioła kapusta