Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kiszonej białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kiszonej kapusty to szybki sposób na dodatek do obiadu.

Surówka z kiszonej białej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej białej kapusty

 

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 3-4 łyżki szczypioru
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej białej kapusty
Marchewkę i jabłko obrać. Z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypior drobno posiekać. Kapustę osączyć z wody, włożyć do miski, dodać pozostałe składniki, skropić oliwą, przyprawić do smaku pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać.