bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 845]

Surówka z kiszonej kapusty i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jesienną porą często przyrządzam surówki z kiszonej kapusty, są bardzo zdrowe i smaczne. Dodaję do niej paprykę czerwoną, marchewkę i cebulę.

Surówka z kiszonej kapusty i papryki

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty i papryki

 

  • 500 gram kiszonej kapusty
  • 2 papryki czerwone
  • 1 duża cebula cukrowa
  • 3 marchewki
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki oleju rydzowego
  • Sól, pieprz
  • Cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty i papryki
Odciśniętą kapustę drobno siekamy, przekładamy do miski. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cebule obieramy i kroimy w kostkę.

Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, szczypiorek drobno siekamy.

Wszystkie składniki łączmy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.

Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.