Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami
Jeżeli kapusta ma dużo soku to lekko ją odcisnąć i pokroić po czym wrzucić do miski. Marchewkę i cebulę obrać, umyć i cebule pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać i dodać do kapusty razem z marchewką i cebulą. Następnie dodać kiełki i przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać surówkę. Podawać po około 10 minutach, ewentualnie jeszcze doprawić.
bajtek
zewa
dziękuję :)
2milutka
Dorcia
zewa
dzięki 2milutka i Dorcia.
A miseczkę kupiłam ze dwa lata temu za 4 zł
zbysiowa
zewa
częstuj się, jeszcze jest :)
Dorcia
zewa
hi, hi dokładnie. Ale ja mam w domu złotą rączkę i od jakiegoś miesiąca mam tylko na swoje skorupki dużą szafę. Choć i w niej zaczyna już brakować pomału miejsca :)
2milutka
u mnie to samo..poupychane wszędzie a mnie i tak mało i mało:D
MagdaMM