Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Surówka z kiszonej z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej z jabłkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kiszonej z jabłkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej z jabłkiem
Jeśli kapusta jest mocno kwaśna, odciskamy nadmiar soku. Marchew obieramy, płuczemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i siekamy w bardzo drobną kostkę. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy do kapusty kiszonej. Wlewamy olej, wsypujemy 1/2 łyżeczkę pieprzu młotkowanego z kolendrą i cukier, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Białą część pora przecinamy wzdłuż na 4 części, a następnie kroimy w talarki. Dodajemy do kapusty, doprawiamy do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Surówkę podajemy schłodzoną.
Surówka z kiszonej z jabłkiem
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy do kapusty kiszonej.
Surówka z kiszonej z jabłkiem
Wlewamy olej, wsypujemy 1/2 łyżeczkę pieprzu młotkowanego z kolendrą i cukier, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut.
Surówka z kiszonej z jabłkiem
Białą część pora przecinamy wzdłuż na 4 części, a następnie kroimy w talarki. Dodajemy do kapusty