szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli znudziły się nam kiszone ogórki to polecam zrobić z nich surówkę do obiadu. Doprawiona na pikantnie wspaniale pasuje do mięsa.

Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli

Składniki:

Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli

 

  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju o smaku cytryny i bazylii
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli
Ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Jabłko można dodać razem ze skórką. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie dodać smakowy olej i doprawić surówkę pieprzem i odrobiną soli.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.