Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna i zdrowa surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym, doskonała jako dodatek do obiadu.

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem
Kapustę przepłukujemy, odciskamy nadmiar wody i drobno siekamy. Jabłka, marchewkę i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach, natomiast jabłka i ogórki na tarce o dużych oczkach. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do kapusty. Wlewamy olej oraz wsypujemy cukier i pieprz. Dokładnie całość mieszamy. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu.