dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1186]

Surówka z kukurydzą i pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Prosta w przygotowaniu surówka, która nadaję się jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska. Polecam.

Surówka z kukurydzą i pekińską

Składniki:

Surówka z kukurydzą i pekińską

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 30 dag pomidorków koktajlowych

Sos:

  • 3 łyż oliwy z oliwek
  • 1 łyż oliwy z chili
  • sól
  • pieprz
  • 1/3 łyżeczki posiekanego koperku
  • 1 łyż ostu winnego
  • przyprawa do sałatek

Sposób przygotowania:

Surówka z kukurydzą i pekińską
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w drobno kostkę.

Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dodajemy do sałaty. Pomidorki kroimy w połówki i mieszamy z warzywami. Wszystkie składniki sosu mieszamy i łączymy z surówką.

Mieszamy. Smacznego!