Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy jaglanej i botwinki
Przygotowanie botwinki
Botwinkę kroimy drobno jeżeli są już małe buraczki to ścieramy je na tarce. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane dodajemy pokrojoną cebulę chwilę podsmażamy dodajemy botwinkę podsmażamy chwilę. Doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem niedzwiedzim studzimy.
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy.
Ziarna słonecznika mielimy ale nie całkiem drobno.
Kaszę przekładamy do miski dodajemy zimną botwinkę, zmielony słonecznik, 2-3 łyżki bułki tartej, wlewamy odrobinę oleju z suszonych pomidorów, doprawiamy solą, pieprzem dodajemy po 1 łyżeczce papryki słodkiej wędzonej, oregano i curry. Wyrabiamy masę.
Z masy formujemy kotleciki obtaczamy w otrębach. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Takie kotleciki można też upiec w piekarniku.
Podajemy na ciepło do obiadu albo na zimno na pieczywo
POLECAM!!!
Botwinkę kroimy drobno jeżeli są już małe buraczki to ścieramy je na tarce. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane dodajemy pokrojoną cebulę chwilę podsmażamy dodajemy botwinkę podsmażamy chwilę. Doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem niedzwiedzim studzimy.
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy.
Ziarna słonecznika mielimy ale nie całkiem drobno.
Kaszę przekładamy do miski dodajemy zimną botwinkę, zmielony słonecznik, 2-3 łyżki bułki tartej, wlewamy odrobinę oleju z suszonych pomidorów, doprawiamy solą, pieprzem dodajemy po 1 łyżeczce papryki słodkiej wędzonej, oregano i curry. Wyrabiamy masę.
Z masy formujemy kotleciki obtaczamy w otrębach. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Takie kotleciki można też upiec w piekarniku.
Podajemy na ciepło do obiadu albo na zimno na pieczywo
POLECAM!!!
gusia1000