Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, jabłek i ogórków meksykańskich jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia.

Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami
Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować, wymieszać z przyprawą curry. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki meksykańskie umyć i pokroić wzdłuż na połówki.

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w zapałkę.

Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Umyty szczypiorek drobno posiekać.

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, oprószyć odrobiną soli i pieprzu, skropić oliwą i wymieszać. 
Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami
Poszatkowaną kapustę wymieszać z przyprawą curry.
Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami
Dodać osączoną kukurydzę, pokrojone ogórki i paprykę.
Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami
Obrane jabłko zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny.
Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami
Oprószyć solą i pieprzem, wsypać posiekany szczypiorek, skropić oliwą.