motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z kukurydzą i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i szybka w przygotowaniu surówka obiadowa. Przygotowana jest z rzodkiewki, marchewki, kukurydzy i jabłka oraz szczypiorku.

Surówka z kukurydzą i rzodkiewką

Składniki:

Surówka z kukurydzą i rzodkiewką

 

  • 2 marchewki
  • jabłko
  • 5 rzodkiewek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • szczypiorek
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki wody
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Surówka z kukurydzą i rzodkiewką
Marchewki i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oczyszczone rzodkiewki ścieramy. Kukurydzę dajemy na sito i odsączamy z nadmiaru wody.  

Umyty szczypiorek kroimy na malutkie kawałeczki. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy oliwę z wymieszaną wodą i przyprawami.

Dokładnie mieszamy.