zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Surówka z kukurydzą wg Zub3ra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy. Smaczny i prosty w przygotowaniu dodatek do obiadu.

Surówka z kukurydzą wg Zub3ra Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kukurydzą wg Zub3ra

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • Sos:
  • 4 łyż oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu miodowego
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • pieprz kolorowy
  • sól
  • przyprawa do sałatek

Sposób przygotowania:

Surówka z kukurydzą wg Zub3ra
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Kapustę drobno siekamy. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w drobno kotkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa dokładnie mieszamy ze sobą. Oliwę mieszamy z octem, przyprawami do smaku i koperkiem. Odstawiamy na 5 minut. Następnie dodajemy do warzyw i delikatnie mieszamy. Smacznego!
Surówka z kukurydzą wg Zub3ra
Kapustę pekińską i paprykę drobno kroimy.
Surówka z kukurydzą wg Zub3ra
Do pokrojonych warzyw dodajemy kukurydzę.
Surówka z kukurydzą wg Zub3ra
Oliwę mieszamy z octem, przyprawami i koperkiem.