Sposób przygotowania:
Sałatka z boczkiem
Rzodkiewki nacinamy nożem i moczymy w zimnej wodzie nawet kilka godzin.
Szalotkę kroimy wzdłuż w cienkie paski, wkładamy do zimnej wody aby jeszcze bardziej z delikatniała.
Sos. Sól i pieprz ucieramy z sokiem z cytryny, dodajemy oliwę.
Opłukane i osuszone sałaty wykładamy na talerz, posypujemy kawałkami cebuli, rozkładamy rzodkiewki i kawałki przesmażonego boczku. Całość skrapiamy sosem.
Szalotkę kroimy wzdłuż w cienkie paski, wkładamy do zimnej wody aby jeszcze bardziej z delikatniała.
Sos. Sól i pieprz ucieramy z sokiem z cytryny, dodajemy oliwę.
Opłukane i osuszone sałaty wykładamy na talerz, posypujemy kawałkami cebuli, rozkładamy rzodkiewki i kawałki przesmażonego boczku. Całość skrapiamy sosem.