mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Surówka z marchwi i kolendry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, aromatyczna marchewkowa surówka:)

Surówka z marchwi i kolendry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z marchwi i kolendry

 

  • 3 duże marchewki
  • spora garść świeżej kolendry

 

  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • ząbek czosnku

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchwi i kolendry
Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach na tarce. Sos: W małym słoiczku wymieszać oliwę, ocet winny, zmiażdżony czosnek, dodać sól i cukier. Wstrząsać do połączenia składników. Startą marchew wymieszać z sosem, przykryć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem zmieszać surówkę z posiekaną kolendrą i znów odstawić na ok. 30 minut.
Surówka z marchwi i kolendry
Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach na tarce.
Surówka z marchwi i kolendry
Sos: W małym słoiczku wymieszać oliwę, ocet winny, zmiażdżony czosnek, dodać sól i cukier. Wstrząsać do połączenia składników.
Surówka z marchwi i kolendry
Startą marchew wymieszać z sosem, przykryć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem zmieszać surówkę z posiekaną kolendrą i znów odstawić na ok. 30 minut.

Tagi:

sosy marchewka