zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Surówka z migdałowym akcentem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

surówka z pekinki z ............

Surówka z migdałowym akcentem

Składniki:

Surówka z migdałowym akcentem

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 150 g pora
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki prażonego słonecznika
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • Dresing :
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka piri piri
  • 3 szczypty pieprzu
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 7 łyżek oleju ryżowego

Sposób przygotowania:

Surówka z migdałowym akcentem
Wszystkie składniki na dresing umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Kapustę poszatkować, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego i por pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Następnie wsypać pestki dyni, słonecznika i płatki migdałowe. Na koniec wlać dresing i wymieszać surówkę. Odstawić ja na 5 minut do przegryzienia się smaków.

Tagi:

dynia