mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Moja ulubiona surówka, którą mogę się zajadać dzień w dzień. Kapusta młoda to moje ulubione warzywo na początku lata. Mogę ją jeść na wiele sposobów. Szybka, prosta do zrobienia.

Surówka z młodej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

  • 1/2 niedużej główki młodej kapusty
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki cukru

 

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty
Kapustę najpierw myję, kroję drobno nożem. Na surówkę kapusta musi być w miarę drobno pokrojona. .Przekładam do miski, posypuję sola, cukrem. Kapustę ugniatam rękoma, żeby puściła soki i zrobiła się miękka. Następnie dodałam pokrojony koperek. Całość wymieszałam.Surówka idealna jako dodatek do letnich obiadów
Surówka z młodej kapusty
Koperek młody świeży kapusta młoda umyta
Surówka z młodej kapusty
Kapusta młoda pokrojona drobno koperek także

Tagi:

kapusta