2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1483]

Surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Lekka wiosenna surówka z młodej kapusty, polecam jako dodatek do dań obiadowych, delikatna, a jednocześnie o wyraźnym bukiecie smaku.

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty

ETAP 1:

Surówka z młodej kapusty
Kapustę poszatkować ogórki i koperek pokroić doprawić do smaku

Kapustę umyć poszatkować drobno nożem przełożyć do miski osolić do smaku lekko ugnieść aby zmiękła., Koperek posiekać ogórka pokroić w kostkę .Wymieszać wszystkie warzywa. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem wlać olej lniany, wymieszać.
Schłodzić 30 minut w lodówce przed podaniem, dzięki temu wszystkie smaki idealnie się połączą.
Smacznego!


Tagi:

kapusta