darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Surówka z młodej kapusty

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Świeża, wiosenna, chrupiąca i pyszna suróweczka

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

  • Pół główki młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • 1 duża marchewka
  • czubata łyżeczka cukru
  • sól
  • ocet ryżowy 1 łyżka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Wsypujemy cukier, oliwę i ocet. Wszystko razem mieszamy mocno ugniatając tak, aby kapusta zmiękła. Na koniec solimy, sypiemy posiekany koperek, mieszamy.

Tagi:

kapusta