aniagdynia

aniagdynia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Surówka z ogórka i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Letnia surowka ktora pasuje nie tylko do dan obiadowych, ale rowniez na grilla

Surówka z ogórka i rzodkiewki

Składniki:

Surówka z ogórka i rzodkiewki

 

  • pęczek rzodkiewki, 1 świeży ogórek, 2 łyżki posiekanego koperku, oliwa, sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z ogórka i rzodkiewki
Rzodkiewkę i ogórek dokładnie myjemy i osuszamy. Warzywa ścieramy na tarce warzywnej (żeby uzyskać talarki). Przekladamy do miseczki. Dodajemy do tego drobno posiekany koperek. Całość warzyw zalewamy oliwą oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną surówkę można podawać na liściach sałaty. Zamiast swiezego koperku mozna rowniez uzyc szczypiorku.