Sposób przygotowania:
Surówka z ogórków z czosnkiem
Ogórki myję starannie, nie obieram ze skórki tylko kroję w cienkie plasterki. Koperek myję, osuszam, drobno siekam.
Dodaje do pokrojonych ogórków zmiażdżone ząbki czosnku i drobno posiekany koperek, mieszam.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie, ale delikatnie mieszam razem z oliwą.
Wstawiam surówkę na pól godziny do lodówki.
Podaję ogórki do obiadu, do dań mięsnych, a także do dań z grilla.
Dodaje do pokrojonych ogórków zmiażdżone ząbki czosnku i drobno posiekany koperek, mieszam.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie, ale delikatnie mieszam razem z oliwą.
Wstawiam surówkę na pól godziny do lodówki.
Podaję ogórki do obiadu, do dań mięsnych, a także do dań z grilla.