kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 368]

Surówka z pekinki z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem słodkiej gruszki. Bardzo dobry dodatek do obiadu. Polecam.

Surówka z pekinki z gruszką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pekinki z gruszką

 

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1 średnia gruszka
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 mała cebula
  • 2 części papryki marynowanej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki z gruszką
Kapustę pekińską myjemy i kroimy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.

Paprykę marynowaną kroimy w kostkę. Kukurydzę konserwową odcedzamy z zalewy.

Wszystkie składniki surówki, przekładamy do miski i mieszamy.Przyprawiamy solą,olejem, pieprzem.Mieszamy.
Surówka z pekinki z gruszką
kapustę myjemy,odsączamy z wody a potem kroimy
Surówka z pekinki z gruszką
kukurydzę na cedzaku odsączamy z zalewy,dodajemy do sałatki
Surówka z pekinki z gruszką
wszystkie składniki przyprawiamy i mieszamy