Sposób przygotowania:
Surówka z pekinki z gruszką
Kapustę pekińską myjemy i kroimy, posypujemy solą i mieszamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Paprykę marynowaną kroimy w kostkę. Kukurydzę konserwową odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki surówki, przekładamy do miski i mieszamy. Przyprawiamy solą, olejem, pieprzem. Mieszamy.
Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Paprykę marynowaną kroimy w kostkę. Kukurydzę konserwową odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki surówki, przekładamy do miski i mieszamy. Przyprawiamy solą, olejem, pieprzem. Mieszamy.