Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka z pomidorów to idealny dodatek do mięs i ziemniaków.

Surówka z pomidorów

Składniki:

Surówka z pomidorów

 

  • 1 kg pomidory,
  • 1 pęczek cebula dymka,
  • 1 łyżka koperek siekany,
  • 4 łyżki śmietanka,
  • 2 łyżki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pomidorów
Pomidory włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą. Po kilku minutach sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić w grubą kostkę. Cebulkę drobno posiekać wraz ze szczypiorem. Oliwę wymieszać ze śmietanką, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Następnie dodać posiekany koperek, pomidory i cebulę, wszystko razem dokładnie wymieszać.

Tagi:

pomidory