Sposób przygotowania:
Surówka z pomidorów Danusi
Pomidory umyć, sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki.
Śmietankę wymieszać z sosem majonezowym, dodać posiekane listki selera.
Endywię oczyścić z zewnętrznych liści,umyć starannie, osączyć.
Drobno poszatkować endywię w poprzek główek.
Wymieszać z sosem.
Pomidory pokroić w kosteczkę i dodać do surówki.
Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą
Śmietankę wymieszać z sosem majonezowym, dodać posiekane listki selera.
Endywię oczyścić z zewnętrznych liści,umyć starannie, osączyć.
Drobno poszatkować endywię w poprzek główek.
Wymieszać z sosem.
Pomidory pokroić w kosteczkę i dodać do surówki.
Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą