Kulinarnyblog.pl

Kulinarnyblog.pl

Kucharz
[Przepisów: 8]

Surówka z pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najprostsza z możliwych surówek - surówka z pora

Surówka z pora

Składniki:

Surówka z pora

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora
Zapewne każdy zna przepis na surówkę z pora. Nie mniej przypomnę jak ją zrobić. 1. Na początku obieramy pora z zewnętrznych liści, kroimy wzdłuż i dokładnie myjemy. Następnie kroimy w pół plasterki. 2. Solimy sporą ilością soli pora, aby zrobił się miekki. Należy pamiętać aby przed wymieszaniem reszty składników odsączyć go z wody. 3. Na tarce ścieramy jabłko i dodajemy do pora. To zabieg aby złagodzić trochę jego smak. Aby surówka nie była zbyt ostra. 4. Dodajemy do pora i jabłka majonez oraz jogurt, śmietanę i wszystko mieszamy.