Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z pora i białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z pora i kapusty to smaczny dodatek do dania z sosem i mięsem.

Surówka z pora i białej kapusty

Składniki:

Surówka z pora i białej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora i białej kapusty
Kapustę bardzo drobno poszatkować, por oczyścić, dokładnie umyć i pokroić w cienkie pół krążki. Por i kapustę włożyć do miski, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć z kapustą, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą, wymieszać, podawać.