Sposób przygotowania:
Surówka z pora i jabłka
Pora kroimy na pół i w plasterki , przelewamy gorącą wodą , jabłko ścieramy na grubej tarce i dodajemy , do malej szklanki smietany dodajemy lyżeczkę majonezu i łyżeczkę musztardy oraz pieprz i sol do smaku , mieszamy i dodajemy do pora z jabłkiem i mieszamy . Gotowe:)
cremebrule
jarek-energy
por to cebula więc tak bywa:)
cremebrule
no a wlasnie po cebuli nie mam takich rewelacji :)
malgorzata
:)
jarek-energy
a miałem mialem :)
Bahus
pusieczek2@wp.pl
jarek-energy
Gość
Gość
P.S. W jakim celu przelewa się gorącą wodą?
Pozdrawiam!
karita
iwi69
ank_a
Zrobilam ja pierwszy raz, ale dla mnie to żadna rewelacja.
Por zalany goraca woda, jest jak mazia, jedno jablko to za duzo, bo czuc go za bardzo, bleee.... jednym słowem jak dla mnie niewypał surówka... a szkoda bo strasznie lubie pora, ale tylko z kapusta wtedy ma wyrazny smak a nie słodycz jabłka... dlatego dodałam jeszcze jednego pora, ale nie przelanego i sok z cytryny naprowadził na możliwie zjadliwy smak.
fatsja