Sposób przygotowania:
Surówka z pora i czarnej rzepy
Umytego pora pokroić w półkrążki i posolić, wymieszać. Czarną rzepę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Dodać starą marchewkę.
Seler zetrzeć i dodać do reszty składników. Dodać majonez. Przyprawić do smaku kucharkiem i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać.
Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Seler zetrzeć i dodać do reszty składników. Dodać majonez. Przyprawić do smaku kucharkiem i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać.
Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
![Surówka z pora i czarnej rzepy Surówka z pora i czarnej rzepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pora-i-czarnej-rzepy-394827.jpg)
![Surówka z pora i czarnej rzepy Surówka z pora i czarnej rzepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pora-i-czarnej-rzepy-394828.jpg)
![Surówka z pora i czarnej rzepy Surówka z pora i czarnej rzepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pora-i-czarnej-rzepy-394829.jpg)
![Surówka z pora i czarnej rzepy Surówka z pora i czarnej rzepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pora-i-czarnej-rzepy-394830.jpg)