Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z pora z patisonami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z pora z marynowanymi patisonami i papryką jest bardzo smaczna, szybka i łatwa do przygotowania.

Surówka z pora z patisonami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z pora z patisonami

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora z patisonami
Por pokroić w cienkie pół krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Patisony i paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę. Wszystkie przygotowane skłądniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku, wymieszać.
Surówka z pora z patisonami
Posiekany por wymieszać z odrobiną soli odcisnąć
Surówka z pora z patisonami
Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Surówka z pora z patisonami
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Surówka z pora z patisonami
Połączyć z majonezem doprawić do smaku wymieszać