Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Surówka z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka z białej kapusty i pora

Surówka z porem

Składniki:

Surówka z porem

 

  • 1/2 główki kapusty
  • 1 mały por
  • 1 łyżeczka płaska cukru
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu
  • ocet jabłkowy lub winny
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porem
Pora przekroić wzdłuż i dokładnie opłukać z piasku .Potem jeszcze raz przekroić na pół wzdłuż i cienko pokroić. Kapustę obrać z wierzchnich liści i potrzeć na tarce na dużych oczkach .Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, cukrem, octem jabłkowym lub winnym i oliwą. Surówkę dobrze wymieszać i odstawić na 10 -15 minut aby się przegryzło.

Tagi:

pory