Sposób przygotowania:
Jesienna sałatka z oscypkiemETAP 1
![Jesienna sałatka z oscypkiem Jesienna sałatka z oscypkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/jesienna-salatka-z-oscypkiem-523951.jpg)
Dynie kroimy w kostkę, przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i tymiankiem. Tak przygotowaną pieczemy w 180°C, by zmiękła. Upieczoną studzimy.
ETAP 2
![Jesienna sałatka z oscypkiem Jesienna sałatka z oscypkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/jesienna-salatka-z-oscypkiem-523952.jpg)
Z jarmużu usuwamy grube łodygi
ETAP 3
![Jesienna sałatka z oscypkiem Jesienna sałatka z oscypkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/jesienna-salatka-z-oscypkiem-523953.jpg)
Tak przygotowany przepłukujemy, a następnie obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Miękkie liście wyjmujemy z wody, odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Oscypka kroimy na mniejsze części, np. w plasterki. Oliwki oraz pomidorki przekrawamy na połowę.
Przestudzony jarmuż układamy na dnie przygotowanych talerzy. Na wierzch wykładamy pozostałe składniki sałatki : dynię, oliwki, pomidorki, oscypka i pestki.
Całość skrapiamy oliwą z oliwek, octem balsamicznym i oprószamy przyprawami.
SylaUla