VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 781]

Kolorowa surówka z oregano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki w przygotowaniu dodatek do obiadu, domowego fast foodu czy po prostu przekąska. Surówka jest kolorowa i smaczna!

Kolorowa surówka z oregano

Składniki:

Kolorowa surówka z oregano

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 por (biała część)
  • 1 puszka słodkiej kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka oregano

Sposób przygotowania:

Kolorowa surówka z oregano
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Kapustę szatkujemy w piórka, por kroimy w pół plasterki.

Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w kosteczkę. Kukurydze odsączamy z zalewy.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i doprawiamy solą, pieprzem i oregano.

Majonez możemy zastąpić jogurtem naturalnym.