kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Surówka z roszponki, papryki i pomidorków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na surówkę przygotowaną z roszponki, pomarańczowej papryki, czerwonej cebuli, pomidorków koktajlowych z jogurtem i koperkiem. Polecam.

Surówka z roszponki, papryki i pomidorków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z roszponki, papryki i pomidorków

 

  • 2 garście roszponki
  • 1/3 dużej pomarańczowej papryki
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka pokrojonego koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z roszponki, papryki i pomidorków
Roszponkę myjemy i odsączamy na cedzaku z wody. Paprykę, pomidorki i koperek myjemy. Paprykę kroimy w kostkę, pomidorki na ćwiartki a zielony koperek na bardzo drobno. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Wszystkie warzywa przekładamy do miski. Jogurt mieszamy z pokrojonym koperkiem i przyprawami. Przygotowanym sosem polewamy warzywa i mieszamy.
Surówka z roszponki, papryki i pomidorków
Umytą roszponkę przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
Surówka z roszponki, papryki i pomidorków
Umytą pomarańczową paprykę kroimy w kostkę.
Surówka z roszponki, papryki i pomidorków
Obraną z łusek cebulę kroimy w kosteczkę.
Surówka z roszponki, papryki i pomidorków
Do warzyw w misce dodajemy jogurt z koperkiem i przyprawami.