kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 539]

Surówka ogórkowo - rzodkiewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną surówkę do obiadu. Sałatkę przygotowałam z ogórków i rzodkiewek z dodatkiem kwaśnej śmietany. Polecam.

Surówka ogórkowo - rzodkiewkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka ogórkowo - rzodkiewkowa

 

Sposób przygotowania:

Surówka ogórkowo - rzodkiewkowa
Ogórki myjemy i wycieramy, obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Pokrojone ogórki przekładamy do miski i posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy.

Rzodkiewki odrywamy od liści i myjemy, osuszamy i odcinamy końcówki i kroimy w półplasterki. Z ogórków zlewamy płyn i dodajemy pokrojone rzodkiewki oraz kwaśną śmietanę, przyprawy i mieszamy. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno i dekorujemy sałatkę.
Surówka górkowo - rzodkiewkowa
Umyte i osuszone rzodkiewki kroimy w półplasterki.
Surówka górkowo - rzodkiewkowa
Obranego ze skórki ogórka kroimy w półplasterki.
Surówka górkowo - rzodkiewkowa
Pokrojone warzywa przekładamy na talerz.
Surówka górkowo - rzodkiewkowa
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Tagi:

sałatka