Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz pomysłu na dodatek do mięsa, dobrze trafiłeś. Połączenie tych składników daje genialny smak jest to uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością zagości w Twoim domu. Nie trać więc czasu i do działa.

Surówka z rukolą

Składniki:

Surówka z rukolą

 

  • 150 g rukolii
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka czerwona
  • 1 ogórek świeży
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka Bazyli
  • Sól

Sposób przygotowania:

Surówka z rukolą

I

Surówka z Rukolą
Przygotowanie wszystkich warzy do przygotowania sałatki.

1. Rukolę przekładam do miski, pomidorki kroję na połówki, ogórka obieram, kroję w kostkę, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki.

II

Surówka z Rukolą
Przygotowanie sosu, wszystkie składniki na sos łączymy ze sobą.

2. Do naczynia wlewam oliwę, ocet balsamiczny, wsypuję oregano, bazylię sól, mieszam.
3. Sos wlewam do warzyw, dokładnie mieszam. Surówkę przekładam do naczynia.

III

4. Surówka gotowa.
5. Smacznego.