Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Surówka z rzodkiewek i twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Prosta surówka to doskonała kompozycja smaków. Stanowi znakomity dodatek do różnego rodzaju dań, może też być jedzona sama.

Surówka z rzodkiewek i twarogu

Składniki:

Surówka z rzodkiewek i twarogu

 

  • pęczek rzodkiewek
  • 20 dag białego twarogu
  • pęczek rzeżuchy
  • 1 seler
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki śmietany 9%
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewek i twarogu
Rzodkiewki kroimy w czwórki. Twaróg dokładnie rozdrabniamy widelcem. Seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Natkę pietruszki i rzeżuchę drobniutko siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski i zalewamy śmietaną. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut. Podajemy do drugiego dania obiadowego lub do pieczywa.