Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Surówka z rzodkiewką i gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna surówka obiadowa lub lekka przekąska

Surówka z rzodkiewką i gruszką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z rzodkiewką i gruszką

 

  • 4 małe marchewki
  • 0,5 ogórka zielonego
  • 7 rzodkiewek
  • 1 gruszka
  • Szczypta cukru
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól, biały pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewką i gruszką
Marchew obrać, umyć. Ogórka i gruszkę umyć a następnie obrać, rzodkiewki oczyścić z ogonków i umyć. Warzywa i owoc należy zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. odstawić na chwilę, zlać sok, który się wydzielił. Dodać szczyptę cukru, sól i pieprz do smaku, dołożyć łyżkę majonezu i wszystko razem wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu, jako surówkę do obiadu lub przekąskę
Surówka z rzodkiewką i gruszką
Marchew obrać, umyć. Ogórka i gruszkę umyć a następnie obrać, rzodkiewki oczyścić z ogonków i umyć.
Surówka z rzodkiewką i gruszką
Warzywa i owoc należy zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. odstawić na chwilę, zlać sok, który się wydzielił