Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Surówka z rzodkiewki i młodej pekinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna i chrupiąca surówka obiadowa.

Surówka z rzodkiewki i młodej pekinki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z rzodkiewki i młodej pekinki

 

  • Pół młodej kapusty pekińskiej
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • Pół pęczka szczypiorku
  • Sól morska
  • Pieprz biały
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewki i młodej pekinki
Kapustę pekińską poszatkować. Wrzucić do miski.Rzodkiewki dokładnie umyć, usunąć ogonki i łodyżki, pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.Rzodkiewkę i szczypiorek wrzucić do kapusty, wymieszać. Dodać łyżkę majonezu, 2 łyżki jogurtu, posolić, dodać pieprzu białego do smaku i zamieszać. Surówkę rozłożyć do miseczek, ułożyć plasterki rzodkiewki i posypać szczypiorkiem dla dekoracji.
Surówka z rzodkiewki i młodej pekinki
Kapustę pekińską poszatkować Wrzucić do miski
Surówka z rzodkiewki i młodej pekinki
Rzodkiewki dokładnie umyć usunąć ogonki i łodyżki pokroić w plasterki Szczypiorek opłukać osuszyć posiekać