Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 280]

Surówka z białej rzodkwi z majonezem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Prosta ale bardzo smaczna surówka.

Surówka z białej rzodkwi z majonezem

Składniki:

Surówka z białej rzodkwi z majonezem

 

  • 1 biała rzodkiew o wadze ok.40 dag
  • 1 duża marchewka
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Surówka z białej rzodkwi z majonezem
Rzodkiew umyłam i obrałam. Starkowałam na dużych oczkach jarzynowej tarki. Marchewkę obrałam i również starkowałam. Jabłka umyłam i potraktowałam jak poprzednie warzywa. Włożyłam wszystko do miski, doprawiłam cukrem, solą i pieprzem, a następnie dodałam majonez i dokładnie wszystko z nim wymieszałam. Jeśli jabłka nie są dość kwaśne, dodaję 1 łyżeczkę soku z cytryny.