motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z białej rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z białej rzodkwi i majonezu

Surówka z białej rzodkwi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z białej rzodkwi

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej rzodkwi
Rzodkiew, marchewkę i jabłko myjemy, następnie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do startych jarzyn i jabłka. Wszystkie przygotowane składniki skrapiamy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Dodajemy dwie łyżki majonezu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Surówka z białej rzodkwi
Etap 1 Wszystko ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy cytryną dodajemy majonez i mieszamy