Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z dyni i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Surówka z białej kapusty i dyni Hokkaido z dodatkiem czarnej rzodkwi i jabłka to idealne połączenie smaków.

Surówka z dyni i kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z dyni i kapusty

 

  • 30 dag kapusty białej
  • 15 dag czarnej rzodkwi
  • 20 dag dyni Hokkaido
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 jabłko
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • przyprawa jarzynka do smaku
  • pieprz
  • 1/3 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Surówka z dyni i kapusty
Kapustę bardzo drobno posiekać, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne. Obraną rzodkiew i dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Jabłko bez nasion i kiszonego ogórka zetrzeć na jarzynowej, grubej tarce. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, dodać musztardę, doprawić do smaku pieprzem i przyprawą jarzynka, wymieszać.
Surówka z dyni i kapusty
Posiekaną kapustę wymieszać z solą i odcisnąć
Surówka z dyni i kapusty
Obraną czarną rzodkiew zetrzeć na grubej tarce
Surówka z dyni i kapusty
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Surówka z dyni i kapusty
Połączyć z majonezem doprawić do smaku wymieszać