kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 542]

Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną surówkę z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym, pomidorkami i kukurydzą konserwową. Polecam do obiadu.

Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym

 

  • 1 mała sałata rzymska
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 cebuli
  • 3 czubate łyżki selera konserwowego
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym
Sałatę dzielimy na liście i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Seler i kukurydzę konserwową przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomidorki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na ćwiartki.

Do miski przekładamy sałatę, seler i kukurydzę oraz cebulę i pomidorki. Dodajemy jogurt i przyprawy, mieszamy i przekładamy do salaterki.
Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym
Umytą i odsączoną z wody sałatę przekładamy do miski.
Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym
Umyte pomidorki kroimy w ćwiartki, a cebulę w kosteczkę.
Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym
Do miski wkładamy wszystkie składniki na surówkę.
Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym
Do miski z warzywami dodajemy przyprawy i jogurt.