szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Surówka z selera i żurawiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka ma słodko-kwaśny smak. Jeśli nie mamy żurawiny, możemy zamiast niej dołożyć sparzone rodzynki.

Surówka z selera i żurawiny

Składniki:

Surówka z selera i żurawiny

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera i żurawiny
Seler obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, aby nie ściemniał.

Jabłko także obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wymieszać z selerem. Dodać majonez, jogurt, cukier i żurawinę.

Wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.