ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 187]

Surówka z selera naciowego z rzodkiewką wg. Irenki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To bardzo chrupiąc surówka oraz świeża i smaczna, w sam raz jako dodatek do obiadu mięsnego lub ryb.

Surówka z selera naciowego z rzodkiewką wg. Irenki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z selera naciowego z rzodkiewką wg. Irenki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera naciowego z rzodkiewką wg. Irenki
Pięć łodyg selera naciowego umyć pod bieżącą wodą, każdy przekroić na pół i usunąć z niego nitki. Pokroić w cienkie paseczki, świeży pęczek rzodkiewek umyć, poobcinać ogonki oraz zielone niepotrzebne części.

Tak przygotowane rzodkiewki pokroić w drobne cząsteczki. Wcześniej pokrojony seler i rzodkiewkę połączyć razem i nasolić, po kilku minutach kiedy zmiękną dodać dwie łyżki oleju słonecznikowego.

Pokroić ogórki konserwowe w kosteczkę i połączyć razem. Dodać pokrojony koperek i wlać pół szklanki zalewy od ogórków konserwowych.
Surówka z selera naciowego z rzodkiewką wg. Irenki
Surówka z selera naciowego z rzodkiewką wg. Irenki
Świeży pęczek rzodkiewek umyć, poobcinać ogonki oraz zielone niepotrzebne części.
Surówka z selera naciowego z rzodkiewką wg. Irenki
Wcześniej pokrojony seler i rzodkiewkę połączyć razem i nasolić.
Surówka z selera naciowego z rzodkiewką wg. Irenki
Pokroić ogórki konserwowe w kosteczkę i połączyć razem.