Sposób przygotowania:
Surówka z selera naciowego z rzodkiewką wg. Irenki
Pięć łodyg selera naciowego umyć pod bieżącą wodą, każdy przekroić na pół i usunąć z niego nitki. Pokroić w cienkie paseczki, świeży pęczek rzodkiewek umyć, poobcinać ogonki oraz zielone niepotrzebne części.
Tak przygotowane rzodkiewki pokroić w drobne cząsteczki. Wcześniej pokrojony seler i rzodkiewkę połączyć razem i nasolić, po kilku minutach kiedy zmiękną dodać dwie łyżki oleju słonecznikowego.
Pokroić ogórki konserwowe w kosteczkę i połączyć razem. Dodać pokrojony koperek i wlać pół szklanki zalewy od ogórków konserwowych.
Tak przygotowane rzodkiewki pokroić w drobne cząsteczki. Wcześniej pokrojony seler i rzodkiewkę połączyć razem i nasolić, po kilku minutach kiedy zmiękną dodać dwie łyżki oleju słonecznikowego.
Pokroić ogórki konserwowe w kosteczkę i połączyć razem. Dodać pokrojony koperek i wlać pół szklanki zalewy od ogórków konserwowych.