Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty selera selera naciowego papryki
Pół małej kapusty włoskiej poszatkować, środek selera naciowego pokroić na drobne kawałki, 1/4 papryki czerwonej pokroić w drobną kosteczkę, kawałek zwykłego selera obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Kawałek pora , tą białą część pokroić w kosteczkę. Na koniec wkroić koperek. Wszystkie warzywa połączyć i dodać szczyptę soli i dwie łyżki oleju słonecznikowego. Do pół szklanki wody dodać łyżeczkę octu( albo soku z cytryny) i dwie łyżeczki cukru. Wlać do warzyw i wymieszać. Posmakować można jeszcze doprawić do smaku według własnego uznania.
Kawałek pora , tą białą część pokroić w kosteczkę. Na koniec wkroić koperek. Wszystkie warzywa połączyć i dodać szczyptę soli i dwie łyżki oleju słonecznikowego. Do pół szklanki wody dodać łyżeczkę octu( albo soku z cytryny) i dwie łyżeczki cukru. Wlać do warzyw i wymieszać. Posmakować można jeszcze doprawić do smaku według własnego uznania.