marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Surówka z selerów i gruszek w majonezie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Selery oczyścić i opłukać w bieżącej wodzie,zetrzeć na tarce,skropić kwaskiem.Gruszki obrać i pokroić.Doprawić surówkę,wymieszać z majonezem

Surówka z selerów i gruszek w majonezie.

Składniki:

Surówka z selerów i gruszek w majonezie.

 

  • 15 dkg.selerów,
  • 25 dkg.gruszek,
  • łyżeczka siekanej natki pietruszki,
  • kwasek cytrynowy,
  • 1/8 l.majonezu kieleckiego lub własnej roboty,
  • cukier,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Surówka z selerów i gruszek w majonezie.
Selery oczyścić szczotką pod bieżącą wodą,zetrzeć na tarce o dro-
-bnych oczkach,skropić rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym.Gruszki obrać i pokroić w słupki.Wszystkie składniki dać do salaterki,doprawić solą i cukrem,wymieszać z majonezem i
posypać natką.

Tagi:

seler